De nieuwe Head Extreme MP is getest door onze collega Dave van Dam (speelsterkte 3), 29 jaar en een echte tennisfanaat! Met zijn 20 jaar aan ervaring op de baan als speler én 10 jaar als leraar werpt hij een kritische blik op nieuwe rackets. Hierdoor weet jij precies wat je kunt verwachten!

Eerste indruk:


De Extreme van HEAD is in een nieuw jasje gestoken! De bekende gele kleuren vallen direct op als je het racket ziet. Dit is het nieuwe wapen van Matteo Berrettini wat voor gigantisch veel spin moet gaan zorgen. Het blad is wat ronder en de snaren staan ook wat verder uit elkaar wat hiervoor moet gaan zorgen.
Baseline: Vanaf de baseline merk je gelijk dat het racket gemakkelijk spin geeft. De speciale spin grommets zorgen voor een grotere beweging van de lengtesnaar in alle richtingen voor meer spin en power. Dit is ook goed te merken tijdens het spelen. Zonder zelf veel te hoeven doen, geeft je de bal redelijk veel spin mee. Persoonlijk vond ik het racket wel iets te licht op het moment als je met wat meer vaart wilt spelen. Als je zelf wat moeite hebt om met power te spelen, kan dit racket je hier zeker bij helpen.

Specificaties:

 


Head Extreme MP
Tennisracket specialist Dave

Vanaf de baseline:

Vanaf de baseline merk je gelijk dat het racket gemakkelijk spin geeft. De speciale spin grommets zorgen voor een grotere beweging van de lengtesnaar in alle richtingen voor meer spin en power. Dit is ook goed te merken tijdens het spelen. Zonder zelf veel te hoeven doen, geeft je de bal redelijk veel spin mee. Persoonlijk vond ik het racket wel iets te licht op het moment als je met wat meer vaart wilt spelen. Als je zelf wat moeite hebt om met power te spelen, kan dit racket je hier zeker bij helpen.

Netspel: 

Doordat je met gemakkelijk met meer spin kan spelen, kan je goede hoeken maken vanaf de baseline. Dit zorgt ervoor dat je relatief veel naar het net kan. Eenmaal aan het net volleert het racket makkelijk. Omdat het blad wat groter is en dus de sweetspot ook wat groter voelen de volleys heel comfortabel aan. De balans van het racket ligt op 320mm wat ervoor zorgt dat je makkelijk het racket in stelling kunt brengen.

 

Service:

Serveren met dit racket is ook erg fijn. Vlakke services speelde ik nog maar weinig. Doordat je makkelijk veel effect geeft, is het racket ideaal voor spin en slice services. Als je eenmaal wel wat harder wilt serveren is dit ook geen enkel probleem. Het geeft een goede combinatie van power en spin.

Conclusie:

Dit racket doet precies wat ze zeggen! Dit is de familie van HEAD die de meeste spin moet geven en dat is zeker gelukt. Als jij een speler bent die meer de breedte dan de lengte van de baan wilt gebruiken is dit racket ideaal. De echte controle mis ik wel als je met veel power gaat spelen, maar daar is dit racket ook niet voor bedoeld. Het is juist bedoeld om gemakkelijk effect te geven in de vorm van spin en/of slice. De MP variant is geschikt voor categorie 4 t/m 7. Als je iets meer massa zoekt, kan je altijd nog de Extreme PRO proberen. Deze geeft meer controle doordat die net iets zwaarder is.