Het meest prestigieuze gras-tennistoernooi staat weer op het punt van beginnen. Het heilige gras van Wimbledon zal ook dit jaar weer door heel wat toppers worden bespeeld, denk bijvoorbeeld aan Djokovic, Nadal, Swiatek en Krejcikova.

 

Wimbledon is een wijk in Zuidwest-Londen. Het tennistoernooi ontleent haar naam aan de wijk waarin het toernooi gespeeld wordt. Wimbledon is onder andere uniek omdat alle spelers en speelsters verplicht zijn om witte kleding te dragen. Deze regel werd in 1963 ingevoerd, vanaf 2014 is het ook verplicht om witte accessoires te dragen. Daarnaast zullen veel tennisliefhebbers de wedstrijd tussen John Isner en Nicolas Mahut (2010) nog goed herinneren. Deze 11 uur durende wedstrijd werd over drie dagen gespeeld en is daarmee de langste wedstrijd in de tennisgeschiedenis. De laatste set eindigde in 70-68 voor Isner en duurde meer dan 8 uur. De wedstrijd eindigde in 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68.

 

In 1996 is Wimbledon zelfs gewonnen door een Nederlander, Richard Krajicek! Laten we hopen dat we ook deze editie weer getrakteerd worden op een Nederlandse verassing. Wat dacht je bijvoorbeeld van de in bloedvorm verkerende Tim van Rijthoven. Hij heeft net als voor de Libéma Open een wildcard gekregen. We hebben nog vers in ons geheugen wat dit heeft opgeleverd, de winst van de Libéma open! Dit jaar is de winst van Wimbledon goed voor £2250.000. Er staat dus weer heel wat op het spel.

 

Zie jij jouw favoriet in een gave tennisoutfit? Neem dan snel een kijkje bij onze Wimbledon collectie en schaf hem vandaag nog aan. Laten we weer volop genieten van dit prachtige toernooi en hopen op een aantal nieuwe memorabele momenten.