De Australian Open staat weer voor de deur!

11 January 2022
De Australian Open staat weer voor de deur!

De Australian Open staat weer voor de deur!

Eindelijk is het is weer zo ver, het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen gaat op maandag 17 januari 2022 weer van start! De Australian Open kent de laatste jaren flinke uitdagingen, zo moest de editie van 2020 worden stilgelegd door natuurbranden en werd het toernooi in 2021 uitgesteld door de coronapandemie. Ook dit jaar zal het een ander toernooi worden door corona. Spelers moeten namelijk een vaccinatiebewijs kunnen overleggen voordat ze kunnen deelnemen. Ondanks dat belooft het weer een spetterend toernooi te worden!

 

Titelverdediger bij de mannen

De vorige drie edities van de Australian Open zijn allemaal gewonnen door Novak Djokovic. Lange tijd is het onzeker geweest of hij deze editie aanwezig zou zijn. De reden hiervan is dat de organisatie van de Australian Open en de Australische staat Victoria (hier vindt het toernooi plaats) eisen dat alle spelers volledig gevaccineerd zijn. Djokovic heeft hier lange tijd geen uitspraak over gedaan en dat hoeft hij nog steeds niet. Hij heeft namelijk een medische vrijstelling gekregen, wat betekent dat hij geen bewijs van vaccinatie hoeft te tonen. Echter is deze uitzondering helemaal geëscaleerd. Djokovic kon bij aankomst in Australië namelijk niet aantonen waarom hij een medische vrijstelling heeft gekregen en mag daarom niet meedoen met het toernooi. Als reactie hierop is Djokovic een rechtszaak gestart. De rechter heeft Djokovic in zijn recht gesteld, waardoor hij een stap dichterbij is bij deelname. De enige die zijn deelname nog kan dwarsbomen is de minister van immigratie. Die kan zijn visum namelijk alsnog intrekken. Hoe het zal aflopen, zullen we gaan ervaren. Andere kanshebbers die sowieso meedoen aan het toernooi zijn Dominic Thiem en Rafael Nadal.

 

Titelverdedigster bij de vrouwen

Bij de vrouwen heeft Naomi Osaka twee van de laatste drie edities gewonnen. Osaka heeft geen wedstrijd meer gespeeld sinds de US Open begin september. De reden hiervoor was dat zij met angstproblemen kampte. Deze Australian Open maakt ze haar ATP-comeback en hoopt ze haar titel te kunnen gaan verdedigen.

 

Prijzengeld

Naast de eer van het winnen van een groot toernooi krijgen de winnaar en de winnares ook nog eens een mooie prijs van wel 2,75 miljoen Australische dollars, dat is omgerekend 1,7 miljoen euro! Alle wedstrijden zijn live te volgen op Eurosport.

 

Tennis outfits

Bij TennisDirect bieden wij diverse Australian Open collecties aan. Zie jij jouw favoriete tennisser met een gave tennisoutfit? Kijk dan snel op onze website naar de Australian Open collecties  en scoor hem snel voor die weg is. Wil jij voortaan als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste collecties en kortingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!


Zal Djokovic met het toernooi kunnen meedoen? Hoe zal het toernooi verlopen? Ook dit jaar belooft de Australian Open alles behalve saai te worden!