Partners Tennisdirect

We werken graag samen met partijen die dezelfde passie voor tennis hebben. We wisselen kennis uit en houden elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met als doel om gezamenlijk de tennisser zo goed mogelijk te bedienen. Hieronder lees je meer over onze belangrijkste partners.

 

Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
TennisDirect is sinds april 2016 official supplier van de Koninklijke Lawn Tennis Bond (KNLTB). De KNLTB is het overkoepelend orgaan van de tennissport en de tennisverenigingen in Nederland. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

 

ABN AMRO World Tennis Tournament
TennisDirect is sinds 2012 Business Partner van het ABN AMRO toernooi. Het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort al jaren tot de meest prestigieuze sportevenementen van Nederland. Sinds 1974 is ABN AMRO sponsor van het toernooi, dat in de beginfase onderdeel uitmaakte van de WCT-Series (World Championship of Tennis), de voorloper van de ATP World Tour. In dit jaar schreef de Nederlander Tom Okker het toernooi op zijn naam. Het duurde even voordat er nog een succes kwam vanaf Nederlandse bodem. In 1995 pakte de huidige toernooidirecteur, Richard Krajicek, de titel. In 2018 schreef niemand minder dan Federer het toernooi op zijn naam.

 

Vereniging van Nederlandse Tennisleraren
TennisDirect is sinds 2007 partner van de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren (VNT).De geschiedenis van de VNT begint op 4 maart 1929. De VNT is daarmee de oudste vakvereniging van Nederland. Het geven van kwalitatief hoogwaardig tennisonderricht en het mede ontwikkelen van de tennissport vindt de VNT een belangrijke taak van de tennisleraar. Als missie heeft de VNT daarom het behartigen van de vakmatige belangen van tennisleraren en het verlenen van diensten aan haar leden met als doel het vak te beschermen en te ontwikkelen en de kwaliteit van het tennisonderricht te verhogen. Belangrijk tijdens het uitoefenen van het vak van tennisleraar is het gebruik van goede materialen en het geven van een passend advies over rackets en kleding aan leerlingen. TennisDirect voorziet de leraren van juiste materialen en bijbehorend advies, altijd vanuit het perspectief van de tennisser.

 

TENNiS Magazine
TennisDirect is Business Partner van TENNiS Magazine. TENNiS Magazine is het grootste tennis magazine op de Nederlandse markt en staat garant voor alles wat men wil weten over tennis en de wereld daaromheen. Informatie m.b.t. het magazine vind je hier: https://www.tennisdirect.nl/tennis-magazine

 

Toernooi.nl
TennisDirect werkt sinds 2004 samen met Toernooi.nl en is de exclusieve shoppartner van de website. Zoals je misschien uit eigen ervaring weet is het organiseren van een toernooi een tijdrovende aangelegenheid. De Toernooi Planner van Toernooi.nl bespaart organisatoren veel tijd en moeite in de voorbereiding van een toernooi, maar ook tijdens en na het toernooi is het een onmisbare hulp. Met één muisklik kunnen wedstrijden gepland worden, schema’s afgedrukt worden etc. Op eenvoudige wijze worden de toernooiresultaten online beschikbaar gesteld voor deelnemers, ouders, pers en andere fanaten. Via de Toernooi Planner kunnen toernooien automatisch online worden gezet op de website www.toernooi.nl. Op dit moment is 90% van alle toernooien gekoppeld aan Toernooi.nl. Hét platform dus voor de toernooispeler.

 

Amstelpark Tennis Academy
Amstelpark Tennis Academy in Amsterdam is gespecialiseerd in het opleiden van talentvolle jonge tennissers. De complete Amstelpark Pro Academy trainingsprogramma’s bieden talenten professionele tennislessen naar internationale maatstaven én begeleiding op fysiek en mentaal gebied. Amstelpark Tennis Academy is de enige tennisschool in Nederland die specialisten op elk gebied op één locatie heeft verzameld. Hier kun je o.a. terecht voor tennis- en conditietrainingen, mental coaching, fysiotherapie, fitness, studiebegeleiding en intern verblijf. Onder leiding van Hugo Ekker, voormalig bondscoach van Jong Oranje en trainer van ATP/WTA-spelers, is een ervaren team samengesteld.

 

NTC de Kegel Amstelveen
Het Nationaal Tennis Centrum de Kegel Amstelveen is een uniek sportcentrum. Je vindt hier de bijzondere combinatie tussen top- en breedtesport. De KNLTB is bij hen gehuisvest voor de trainingen van alle selecties en tevens is er veel ruimte voor recreatief tennis, badminton en padel. Onze Flagship Store zit sinds 2020 gevestigd in het Nationaal Tennis Centrum, waar je terechtkunt voor alle benodigdheden op tennisgebied.