Tennisbal advies

 

Image Description

Type tennisballen

Het kopen van tennisballen lijkt eenvoudig, tot je ons uitgebreide assortiment tennisballen voor je ziet. Er zijn namelijk veel verschillende merken en type tennisballen. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag: "Wat zijn de beste tennisballen?". Om een keuze voor tennisballen makkelijker te maken, geven we op deze pagina een overzicht van de soorten ballen die tot ons assortiment behoren. Hierbij maken we onderscheid tussen:

Gasgevulde tennisballen

Een gasgevulde tennisbal is een tennisbal die gevuld is met gas. Deze tennisballen zijn over het algemeen het meest geliefd en bekend bij tennissers. De ballen zijn verpakt in een tin dat zelf ook gevuld is met gas en dus onder druk staat. Dit wordt gedaan zodat de bal voor gebruik geen gas kan verliezen. Bij het openen van het tin komt het gas vrij en valt de druk binnen de koker dus ook weg. Gasgevulde tennisballen worden vaak gebruikt op toernooien en tijdens het recreatie spelen.


De reden dat deze gasgevulde bal zo populair is, is omdat een gasgevulde bal het minst blessuregevoelig is en door tennissers als meest comfortabel wordt ervaren. Door de hardheid en het stuitervermogen van de bal is de gasgevulde tennisbal geschikt voor tennissers met ervaring en minder geschikt voor startende tennissers


SHOP HIER

Drukloze tennisballen

Een drukloze tennisbal heeft geen binnendruk (gas) in de tennisbal. Omdat de bal niet met gas is gevuld heeft deze een langere levensduur dan de gasgevulde tennisbal. Door de harde kern is de drukloze tennisbal ideaal voor trainingen. De drukloze tennisbal wordt verder vaak gebruikt door beginnende tennissers, of door tennissers die speelduur belangrijker vinden dan speelcomfort.


In tegenstelling tot opgepompte ballen behouden ze hun veerkracht langer, waardoor ze duurzamer zijn. Deze ballen hebben geen lucht in hun kern en zijn gemaakt van stevig rubber met een dicht geweven viltlaag. Ze presteren goed bij verschillende weersomstandigheden en behouden hun stuitereigenschappen. Ze vereisen geen onderhoud zoals het oppompen van lucht. Drukloze tennisballen zijn verkrijgbaar in verschillende merken.


SHOP HIER

 

Alle tennisballen

/
Shop alle tennisballen

Stage tennisballen

Een stage tennisbal is gevuld met microcellen die gevuld zijn met lucht. Deze lucht kan niet ontsnappen uit de bal, dat betekent dat de bal altijd de zelfde hardheid zal blijven. Stageballen zijn relatief zacht en bedoelt voor beginnende tennissers en kinderen. Ze zijn ideaal voor deze groepen omdat stageballen minder stuiterkracht hebben. Hierdoor hebben kinderen en startende tennissers meer tijd om op de bal te reageren en de bal te kunnen raken. We maken onderscheid tussen de volgende stageballen:


Image Description

Rode tennisballen

De rode tennisballen worden ook wel stage 3 tennisballen genoemd. Deze tennisballen zijn geschikt om training te geven aan de allerkleinsten (tot 8 jaar). De bal is namelijk gemaakt van spons/foam. Dit zorgt ervoor dat de tennisbal niet hoog stuitert, waardoor kinderen de bal eenvoudiger kunnen raken.


Oranje tennisballen

De oranje tennisballen worden ook wel stage 2 tennisballen genoemd. Deze tennisbal heeft de kenmerken van een drukloze tennisbal, maar heeft een lagere druk in de kern. Hierdoor stuitert de bal minder hoog dan een drukloze bal. Hierdoor heeft een kind of beginnende tennisser meer tijd om de bal terug te kunnen slaan. De oranje tennisballen zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 10 jaar.


Groene tennisballen

De groene tennisbal wordt ook wel een stage 1 bal genoemd. Deze tennisbal heeft de traditionele kenmerken van een drukloze tennisbal, maar een iets lagere druk in de kern. Hierdoor stuit de bal iets minder hoog. Deze tennisbal is uitermate geschikt voor de jeugdige tennisspeler die al redelijk op weg is, maar nog stappen te maken heeft voor naar de drukloze over te kunnen gaan. Deze tennisbal is bedoeld voor kinderen van 10 tot 12 jaar en startende tennissers.

Stage ballen

/
Shop alle stage ballen