Tennisschoen advies

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste tennisschoen? Bekijk hier ons advies, waardoor jij gerichter op zoek kan naar een nieuwe schoen met de ideale pasvorm voor jouw voet en de juiste zool, die geschikt is voor de ondergrond waar jij vaak op speelt!

Keuze pasvorm

We begrijpen dat geen voet hetzelfde is, en comfort net zo belangrijk is als stijl. Bij het kiezen van de perfecte tennisschoen is het daarom essentieel om rekening te houden met de pasvorm. Want laten we eerlijk zijn, je hebt niets aan een mooie schoen waarin je niet lekker kunt bewegen op de baan.

Smalle tennisschoenen

Smal

Ontdek onze schoenen voor spelers met smalle voeten en geniet van uitstekend comfort!

Tennisschoenen normale pasvorm

Normaal

Ontdek onze schoenen voor spelers met een standaard pasvorm en kies jouw favoriet!

Brede tennisschoenen

Breed

Ontdek onze schoenen voor spelers met een bredere pasvorm en geniet van een een perfecte fit!

Zoolkeuze

Het is belangrijk om een schoen te kiezen die goed bij de type ondergrond past waar je vaak op speelt. Vooral de zool is hier doorslaggevend. Bij de tennisartikelen in de webshop staan veelal afbeeldingen van de zool. Tevens staat in de tekst vermeld voor welke ondergrond de schoen geschikt is. Tennisschoenzolen zijn grofweg in de volgende categorieën in te delen:

Tennisschoenen gravel

Gravel, smashcourt & kunstgras

Deze zool kenmerkt zich door het visgraatprofiel en de zachte slijtzool. Dit profiel geeft meer grip op banen met een 'losse' ondergrond.

Tennisschoenen hardcourt

Hardcourt

Deze zool beschikt over een minder grof profiel, waardoor de schoen voor veel ondergronden geschikt is. De zool slijt minder snel.

Indoor tennisschoenen

Indoor & Tapijt

Deze zool heeft vrijwel geen profiel en is zeer glad. Hiermee voorkom je dat je voet te vast komt te staan op de baan en verklein je de kans op blessures.

Populaire schoenen

/
Bekijk alle schoenen

Hulp bij het kiezen van de juiste schoen

Wij begrijpen dat het kiezen van een geschikte schoen best moeilijk kan zijn. Twijfel daarom ook niet om contact op te nemen met onze klantenservice bij verdere vragen of toelichting. Onze specialisten helpen jou graag.