De nieuwe Dunlop FX500

18 January 2023
De nieuwe Dunlop FX500

Daar is hij dan, de nieuwe Dunlop FX500. Met een mooie kleuren combinatie tussen zwart en blauw zien we een eenvoudig maar mooi design. We hebben onze racket specialist Dave gevraagd om dit racket kort te omschrijven en te beoordelen.

Specificaties

De FX serie van Dunlop staat bekend om haar power. Dat maakt de nieuwe FX500 een schot in de roos voor de absolute liefhebber van power en controle. Qua specificaties is hij dan ook te vergelijken met de Babolat Pure Drive en de Wilson Ultra, waar je naast absolute power ook spin mee kan geven en controle kan behouden.

Het oordeel van Dave

Onze racket specialist, Dave, is na het testen dan ook van mening dat de nieuwe Dunlop FX500 ook qua spelen hetzelfde aanvoelt als een Babolat Pure Drive. Het racket speelt heerlijk vanuit de baseline en je hoeft weinig moeite te doen om kracht achter je slag te krijgen met dit racket. Ik kan mij goed voorstellen dat veel tennissers dit racket lekker zullen vinden spelen. Af en toe zal je een bal over powered spelen, maar over het algemeen behoud je met dit racket een prima controle. Al met al een echte aanrader voor de tennissers die op zoek zijn naar power!

‘Ik voel de enorme power uit dit racket schieten, maar behoud vrijwel altijd de controle over de bal’ Dave