Head gravity getest

14 April 2023
Head gravity getest

HEAD Gravity MP getest!

Als gepassioneerde tennisspeler is ons collega Dave (speelsterkte 2) altijd op zoek naar de nieuwste en beste uitrusting om zijn spel te verbeteren. Onlangs heeft hij de HEAD Gravity MP getest, de nieuwste toevoeging aan HEAD's populaire Gravity-lijn van tennisrackets. Met zijn opvallende ontwerp en belofte van meer controle en precisie op de baan, was Dave benieuwd om te zien hoe deze racket zijn prestaties zou beïnvloeden. In deze blogpost delen we zijn eerlijke mening over de HEAD Gravity MP en ontdekken we of dit de perfecte keuze is voor serieuze tennisspelers. Lees snel verder!

yonex
yonex
yonex
yonex


 

Eerste indruk

HEAD heeft de Gravity in een nieuw jasje gestoken. De 2 felle kleuren aan beide kanten van het racket zijn ingeruild voor mooie parelmoerachtige kleuren. De ene kant heeft een wat blauwachtige kleur en de andere kant van het racket is een beetje paars van kleur. Zoals bij de nieuwste modellen van HEAD is ook bij de Gravity de Auxetic technologie toegepast. Dit houdt in dat auxetic constructies breder worden wanneer een ‘trekkracht’ (impact op het moment van raken) wordt uitgeoefend en trekken ze samen als ze worden samengedrukt (moment na het raken van de bal). Hoe groter de uitgeoefende kracht, hoe groter de auxetic reactie.



 

Vanaf de baseline

De Gravity familie heeft altijd al een wat ronder blad gehad. Dit zorgt voor een grote sweetspot en dit kan je goed merken tijdens het spelen van de rally. Veel ballen voelen goed aan en springen als het ware uit het racket. Hierdoor is het comfort ook erg hoog. Doordat de ballen uit het racket springen kan je zonder heel veel moeite veel vaart meegeven aan de bal. Ook is dit goed af te wisselen met ballen met meer effect door het rondere blad. Het racket is qua effect vergelijkbaar met de HEAD Extreme maar geeft toch net iets meer controle.



 

Service

Door de grote sweetspot en het makkelijk kunnen spelen met vaart is dit racket ideaal om met meer vaart te serveren. Deze services voelen erg goed aan zonder dat je veel controle verliest. Vooral 1e services waren erg fijn om te spelen met dit racket.

 



 

Eindoordeel

De Gravity is een racket wat voor een grote groep spelers te gebruiken is (speelsterkte 3 t/m 6). Omdat het racket makkelijk wat meer vaart meegeeft is het ideaal voor spelers die deze vaart zoeken in een racket. Ook spelers die liever met wat meer spin willen spelen biedt dit racket ook voor hen een fijne ervaring.  Hieronder het eindoordeel!

Power: 8,5
Controle: 8 
Comfort: 9
Spin: 8,5