Head Radical getest

14 April 2023
Head Radical getest

HEAD Radical: een veelzijdig racket voor de allround speler

Onze collega Tom (Speelsterkte 5) heeft de nieuwe HEAD Radical getest en is zeer te spreken over dit racket. De Radical valt meteen op door zijn felle en donkere kleurencombinatie, maar behoudt toch de kenmerkende oranje accenten die we van HEAD gewend zijn. Maar wat is er veranderd ten opzichte van vorige modellen en wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Radical?

Image 1
Image 2
Image 3
Image 4

 



 

Groot raakvlak en meer controle

De HEAD Radical is een mooi racket voor de allround speler en biedt een groot raakvlak, waardoor de bal makkelijker goed te raken is en je meer sweetspot hebt. Dit maakt het racket ook geschikt voor beginnende spelers die meer controle nodig hebben bij het slaan van hun ballen. Een belangrijk verschil met het vorige model is dat HEAD heeft gezorgd voor meer controle, zonder de sweetspot te verkleinen. Dit zorgt voor meer precisie en consistentie in het spel.



 

Service en spin

Bij het serveren vindt Tom de Radical een geweldig racket voor spelers die veel power en spin aan de bal willen meegeven. "Het grote raakvlak zorgt ervoor dat je de bal mooi in het midden van het racket kunt raken en zo een krachtige service kunt slaan. Ook de meer ervaren spelers met een sterke service, zoals Taylor Fritz, kunnen goed uit de voeten met dit racket. Met de Radical kun je ook goed spin geven aan de bal, wat vooral van pas komt bij het spelen van topspinballen vanaf de baseline. Tom geeft het racket dan ook een 8,5 voor spin."



 

Comfortabel racket voor verschillende speelstijlen

De HEAD Radical is geschikt voor een grote groep spelers (categorie 3 t/m 6) en biedt veel comfort en controle. Voor spelers die op zoek zijn naar een wat groter raakvlak is dit racket ideaal en biedt het veel speelgemak. Ook voor spelers die een balans zoeken tussen power en spin is de Radical een goed racket om mee te spelen. Tom beoordeelt het racket dan ook met een 8,5 voor power en controle en een 9 voor comfort.



 

Eindoordeel

De nieuwe HEAD Radical is een veelzijdig racket met veel controle en comfort. Het grote raakvlak maakt het racket geschikt voor beginnende spelers en biedt veel speelgemak. Voor de meer ervaren spelers biedt de Radical veel kracht en spin, waardoor het een ideaal racket is voor een allround speelstijl. Tom raadt dit racket dan ook zeker aan voor spelers in de categorie 3 t/m 6.

Power: 8,5
Controle: 8,5
Comfort: 9
Spin: 8,5