Nieuwste Nike Vapor collectie getest!

8 May 2023
Nieuwste Nike Vapor collectie getest!

Nike Vapor Test and Play

Ben je benieuwd of de nieuwste Nike Vapor tennisschoenen de beloofde verbeterde stabiliteit, functionaliteit en flexibiliteit waarmaken op de baan?

TennisDirect liet enkele klanten uitgebreid testen tijdens een clinic bij Nike in Hilversum en in dit blog delen zij hun bevindingen over het uiterlijk, de stabiliteit, functionaliteit, flexibiliteit en pasvorm van de Nike Vapor 11 Clay en de Nike Vapor Pro 2. De gelukkige testers Sofie Smink, Jan Forman, Bas Huurneman, Ellen Tepper en Kas Roosch hebben hun oordeel geveld, dus lees snel verder om te ontdekken of de nieuwste Nike Vapor modellen een aanwinst zijn voor fanatieke tennissers! 

 

Image Description

 

Vapor 11 Clay

De nieuwste Nike Vapor 11 Clay is onlangs getest door enkele klanten van TennisDirect bij Nike in Hilversum. De deelnemers hebben de schoen uitvoerig getest en hun bevindingen zijn hieronder beschreven.

Bas Huurneman was erg tevreden over het uiterlijk van de schoen. Volgens hem is de combinatie van zwart en een strak design stijlvol. Daarnaast was hij erg positief over de stabiliteit en functionaliteit van de schoen, die volgens hem beter is dan die van de oude Vapor Pro. Ook vond hij de flexibiliteit meer dan voldoende, waardoor hij snel van richting kon veranderen zonder dat de schoenen slap aanvoelden. Tot slot was de pasvorm voor hem heel fijn en voelde de schoen als een sok.

Kas Roosch was ook erg te spreken over het uiterlijk van de schoen. Hij vond het futuristische design heel mooi. Ook was hij zeer tevreden over de stabiliteit en functionaliteit van de schoen en had hij geen klachten. In het begin vond hij de flexibiliteit van de schoen goed, maar merkte hij dat hij de schoen eerst moest inlopen voordat het echt fijn aanvoelde. Wel vond Kas de pasvorm perfect, omdat hij een smalle voet heeft en de schoen goed aansluit. 

 



 

image
image
Ellen Tepper
Jan Forman

 



 

Ellen Tepper was vooral onder de indruk van het design van de schoen. Ze vond de hogere look van de zool een enorme verbetering! Qua stabiliteit en functionaliteit had ze nog wat moeite met het glijden op de claybreaker zool, maar ze wilde de schoenen zeker verder testen. Wat betreft de flexibiliteit vond ze de schoenen iets minder soepel dan het vorige model, dat volgens haar net een sok was. Ze moest weer even wennen aan de iets stuggere schoen. Voor Ellen was de pasvorm zoals ze gewend was van Nike: smal en dus een van de redenen waarom ze graag voor een Nike schoen kiest. Tot slot gaf ze aan dat de schoen mooi is en dat ze deze graag aantrekt.

Ik vind het design van de schoen echt heel mooi. De hogere look van de zool, de rechte veters en de kleuren vind ik vooral ten opzichte van het vorige model een enorme verbetering. -  Ellen


Al met al waren de deelnemers erg te spreken over de Nike Vapor 11 Clay. Het futuristische design viel bij alle deelnemers goed in de smaak en ook over de stabiliteit en functionaliteit waren ze zeer tevreden. Wat betreft de flexibiliteit waren er wat verschillende meningen, maar over het algemeen beviel dit goed. Voor de meeste deelnemers was de pasvorm perfect, omdat ze een smalle voet hebben en Nike schoenen hier goed op aansluiten. De deelnemers raden de schoen dan ook zeker aan!

 

image
image
image
image

 



 

Vapor Pro 2

"De Nike Vapor Pro 2 is een zeer geslaagde tennisschoen", aldus Jan Forman, één van de klanten van TennisDirect die de schoen heeft getest. Volgens Jan heeft de schoen veel overeenkomsten met een running schoen en is het uiterlijk zeer geslaagd. Maar niet alleen het uiterlijk van de Vapor Pro 2 viel in de smaak bij Jan; ook de stabiliteit van de schoen heeft hij als erg goed ervaren en qua functionaliteit is er weinig ruimte voor verbetering.

Hoewel de flexibiliteit van de Vapor Pro 2 wat minder is dan die van zijn voorganger, ziet Jan dit juist als een voordeel omdat het de stabiliteit ten goede komt. En ook wat betreft de pasvorm is Jan tevreden; de schoen zit vrijwel meteen comfortabel en heeft nauwelijks tot geen 'break in' tijd nodig.