Tennis ballen

Ben je op zoek naar tennisballen? TennisDirect heeft een ruim assortiment tennisballen tegen gegarandeerd lage prijzen. Een tennisbal is een bal die speciaal ontworpen is voor de sport tennis. Er zijn diverse soorten tennisballen die we zullen bespreken. Naast gasgevulde tennisballen hebben we ook de beste kwaliteit stageballen, drukloze ballen en trainersballen.

Tennisbal

Een tennisbal wordt gemaakt van rubber en worden aan de buitenzijde bedekt met vilt. De kwaliteit van de viltlaag bepaald ook voor een groot deel de speeleigenschappen van de tennisballen. Op de proftour wordt uitsluitend gebruik gemaakt van gele tennisballen waar er bij trainingen nog weleens andere kleuren worden gebruikt. Alle ballen die gebruikt worden voor bondscompetities, toernooien en overige evenementen moeten goedgekeurd zijn door de ITF. Tennisballen die niet gekeurd zijn mogen niet gebruikt worden bij officiële evenementen.

Tennisballen kopen

In het assortiment van TennisDirect hebben we een groot aantal verschillende merken tennisballen. Onder andere Babolat, Dunlop, Head, Tecnifibre, Tretorn, Wilson en Yonex zijn vertegenwoordigd in onze categorie tennisballen. Twijfel je over je keuze? Neem contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je van deskundig advies voorzien zodat je met de juiste tennisballen op de baan verschijnt.

Beste tennisballen

We krijgen regelmatig de vraag van klanten wat nou de beste tennisballen zijn. Het is echter niet zo zwart wit als het lijkt, want er is niet een specifieke beste tennisbal. Elk type speler kan voorkeur hebben voor een ander type bal. Wat we wel kunnen stellen is dat voor een ervaren tennisser altijd gekozen wordt voor de gasgevulde tennisballen. Maar hoe kies je de juiste tennisbal? Bekijk onze tennisballen adviespagina of stel je vragen aan een van onze specialisten.

Hoe lang gaan tennisballen mee?

Als we kijken naar de meest gebruikte tennisbal, de gasgevulde, zien we dat deze bij recreatieve spelers ongeveer drie wedstrijden meegaan. Hoe beter de speler is hoe minder lang de tennisbal meegaat. Dit komt doordat er bij elke slag een beetje gas uit de tennisbal ontsnapt, hoe harder de slag hoe sneller dit gaat.